Ratsastuslukio

Vuodesta 1999 saakka on Ruovedellä toiminut ratsastuslukio eli Ruoveden lukion ratsastuslinja, joka mahdollistaa lukio-opintojen ohella valmentautumisen kilparatsastajana tai kehittymisen harrastajaratsastajana. Normaalit lukio-opinnot suoritetaan Ruoveden lukiossa ja valinnaiset ratsastuskurssit (6 kpl) ja hevosiin liittyvät teoriakurssit pidetään Ruoveden Ratsutallilla.

Jokaiseen ratsastuskurssiin kuuluu 28 tuntia ratsastusta (à 60min), eli pääsääntöisesti kahtena iltana viikossa. Koeviikoilla ei ole ratsastustunteja. Noin puolet kurssista on este- ja puolet kouluratsastusta. Abi-vuoden kurssit ovat valinnaisia, joten saat itse valita haluatko este- vai kouluratsastusta vai molempia. Maastoesteitä hypätään taitojen ja kelien mukaan. Ensimmäisen vuosikurssin oppilaat aloittavat ratsastuskurssinsa kouluratsastuksella ja yhden lukuvuoden aikana ratsastuskokeita järjestetään 6 kpl. 

Voit tulla lukioon oman hevosesi kanssa tai vaihtoehtoisesti ratsastaa ratsastuskoulun hevosilla. Voit omakustanteisesti ottaa osaa myös viikonloppuvalmennuksiin tai tulla ylimääräisille ratsastuskoulun tunneille.


 

Hevosen hyvinvoinista huolehtimisen teoriaopinnot

Lukio-opintojen ohessa voit opiskella koulupäivän ulkopuolella järjestettävänä koulutuksena "Hevosen hyvinvoinnista huolehtiminen"-osion asioita Hevostenvalmentajan ammattitutkinnosta. Koulutuksen järjestäjänä toimii Sasky koulutuskuntayhtymä.

Opinnoista on suuri käytännön hyöty omaan hevosharrastukseen. Hevosopinnoista on ollut monelle merkittävää etua alan opintoihin hakeuduttaessa.    Hevosopinnoissa opiskelijat voivat opiskella mm. seuraavia asioita:

  • hevosen anatomia ja fysiologia
  • hevosen ruokinta
  • hevosen terveydenhoito
  • talliolosuhteet
  • hevoskuljetukset
  • hevosen rakenteen arviointi
  • hevosjalostus


Asuminen

Tallin läheisyydessä sijaitsevat opiskelijoiden asuntolat, joilta koululle on matkaa n. 6km.

Asunnot ovat nettiyhteyksin varustettuja, kahden tai neljän hengen rivitaloyksikköjä. Jokaisella opiskelijalla on oma huone. Yhteisissä tiloissa sijaitsevat sauna, vaatteiden pesu- ja kuivaustilat, sekä ratsastusvarusteiden säilytyskaapit. Omat liinavaatteet ja astiat opiskelijat tuovat mukanaan. Asuntojen vuokra on 230 €/kk.

Lukion kansainvälisyys näkyy vuosittain opiskelijavierailujen muodossa italialaisen lukion sekä saksalaisen ratsastuslukion Prinz von Homburg Schule Neustadt (Dosse) kanssa.

 

Hakeminen lukioon

Lukioon pyrkinen tapahtuu yhteisvalinnan kautta. Päästötodistuksen keskiarvolla on ratkaiseva merkitys sisäänpääsyssä. Ratsastusansioista (kisamenestys) ja esim. SRL:n ratsastus- ja hevosmerkkisuorituksilla saa lisäpisteitä.

Ruoveden lukio
Sasky.fi
Studentum.fi


Lisätiedot:

Lukio:

Ruoveden lukio
Kuruntie 6
34600 Ruovesi

Vararehtori Tuulia Taalas
tuulia.taalas(at)sasky.fi
puh. 044 787 1403

koulusihteeri Taija Paussu
taija.paussu(at)sasky.fi
puh. 044 787 1404

opintojen ohjaaja Mirkka Nieminen-Hirvelä
puh. 044 787 1408

Ruoveden Ratsutalli

Aino Aminoff 

aminoff@ruovedenratsutalli.fi

050-3786696